Плодова салата в чаша с пъпеш, праскови, сини сливи и бяло грозде

 


Продукти:

За една чаша.

1 резен пъпеш;

1 праскова;

1-2 сини сливи;

2-3 зърна бяло грозде за украса.





Начин на приготвяне:

Кората на пъпеша се изрязва и пъпешът се нарязва на парчета по-малки от 1 см (около 7-8 мм). Сливите и прасковите се разрязват първо на половина, махат се костилките и след това месестата част се нарязва на парчета с големина около 7-8 мм. Продуктите се нареждат в чаша като първо се слагат парченцата от пъпеш, след това сините сливи и най-отгоре прасковите. Слоевете трябва да се направят еднакво широки. За украса се поставят три зърна бяло грозде.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта