Плодова салата в чаша с пъпеш, праскови, сини сливи и бяло грозде
Продукти:
За една чаша.
1 резен пъпеш;
1 праскова;
1-2 сини сливи;
2-3 зърна бяло грозде за украса.
Начин на приготвяне:
Кората на пъпеша се изрязва и пъпешът се нарязва на
парчета по-малки от 1 см (около 7-8 мм). Сливите и прасковите се разрязват първо
на половина, махат се костилките и след това месестата част се нарязва на
парчета с големина около 7-8 мм. Продуктите се нареждат в чаша като първо се
слагат парченцата от пъпеш, след това сините сливи и най-отгоре прасковите. Слоевете
трябва да се направят еднакво широки. За украса се поставят три зърна бяло грозде.