Плодова салата в чаша с грозде, зарзали, сливи и пъпеш
Продукти:
¼ резен от пъпеш;
10-15 зърна бяло грозде;
1-2 зарзали (или кайсии);
1-2 едри сливи.
Вижте българските плодове какви красиви цветове имат. Може да ги поднесете и цели, ако са здрави и няма гнили места по тях.
Начин на приготвяне:
Пъпешът се срязва, премахват му се семките, изрязва се
кората и месестата му част се нарязва на парченца около 1 см. Сливите се
измиват, разцепват се, маха се костилката и също се нарязват на дребни парченца
около 1 см.
Взема се чаша за уиски или за водка. На дъното се поставят
гроздови зърна, които да са около 1/3 от височината на чашата. Втората трета от
чашата се слагат нарязаните парченца пъпеш и най-отгоре се подреждат сливите. Зарзалите
се нарязват на тънки парченца и с тях се украсява салатата най-отгоре.