Салата в чаша с корнишони, Чери домати, лук и печени чушки
Продукти:
За една
чаша.
2 краставици
тип корнишони;
4-5 малки доматчета;
¼ глава лук;
1 зелена печена
и белена чушка;
Олио, оцет и
сол на вкус.
Начин на
приготвяне:
Чушките се
пекат, белят и почистват от семките. Нарязват се на дребни парчета с големина
до 1 см. Краставиците се измиват и се нарязва на дребни парчета до 1 см.
Малките домати също се измиват и нарязват на дребно. Лукът се реже на съвсем
дребни парченца. Зеленчуците се слагат в отделни купи и подправките се добавят предварително. В чаша за шампанско с широка основа се подреждат на дъното
краставиците, след това доматите, над тях се слага нарязаната печена чушка и
най-отгоре се поръсва със ситно нарязания лук. От кората на твърд домат се
изрязва роза и се украсява салатата с нея.
P.S. Ако
чушките са червени, трябва да се сложат най-отдолу доматите, после краставиците
и след това червените чушки. Украсата да се направи с краставици.