Плодова салата в чаша с диня, бяло грозде и сирене

 



Продукти:

200 г диня;

200 г бяло грозде;

50 г бяло саламурено сирене;

Прясна мента за украса.





Начин на приготвяне:

Динята се нарязва на парчета от 1,5 см, почиства се от семките. Гроздето се измива и се накъсва на зърна. Сиренето се натрошава на дребно.

В чаша се нарежда първо един ред диня, поръсва се със сирене, след това се нарежза един ред грозде, пак се поръсва със сирене. Най-отгоре се слага още един ред диня, две-три гроздови зърна и отново се поръсва със сирене на вкус. Украсява се с клонче прясна мента.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта