Плодова салата в чаша с диня, сини сливи, кайсии и мед

 


Продукти:

¼ диня;

2-3 сини сливи;

2-3 кайсии или зарзали;

5-6 с. л. течен мед.



Начин на приготвяне:

Динята се почиства от семките и се нарязва на малки парченца до 1,2 см. Сините сливи и кайсиите се разцепват на две, отстранява се костилката и те също се нарязват на малки парченца. Плодовете се подреждат естетически в чаша за сладолед според цвета на парченцата плодове. Най-отгоре на всяка чаша се слагат по 1-2 ч. л. течен мед.

 


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта