Кекс прясно мляко, течен шоколад и какао

 

Продукти:

Чашата е от 250 мл.

5 яйца;

250 г захар (1 ч. ч.) + 2 с. л.;

125 г слънчогледово олио (1/2 ч. ч.);

250 мл прясно мляко;

2 с. л. какао;





2 с. л. течен шоколад;

2 ч. ч. от 250 мл брашно;

1 бакпулвер от 12 г;

1 ванилия;

Настъгана кора от 1 лимон;

2 ч. л. краве масло за намазване на формата за кекс.






В купа се разбиват първо яйцата със захарта, добавя се олиото, ванилията и половината от пресятото брашно с бакпулвера. После се слага прясното мляко с разтвореното какао и шоколад и накрая останалото брашно. Последно се слага кората от настъргания лимон. 







Формата за кекс се намазва с краве масло ако е с незалепващо покритие. Ако е без незалепващо покритие, да се намаже с масло и да се наръси с брашно. 








Пече се на 180 градуса предварително загрята фурна около 40-45 мин. на долното ниво на фурната. След като се изпече, престоява 10 минути във формата за кекс и след това се изважда.

 

Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта