Кекс прясно мляко, течен шоколад и какао
Продукти:
Чашата е от
250 мл.
5 яйца;
250 г захар
(1 ч. ч.) + 2 с. л.;
125 г
слънчогледово олио (1/2 ч. ч.);
250 мл
прясно мляко;
2 с. л.
какао;
2 с. л.
течен шоколад;
2 ч. ч. от
250 мл брашно;
1 бакпулвер
от 12 г;
1 ванилия;
Настъгана
кора от 1 лимон;
2 ч. л.
краве масло за намазване на формата за кекс.
В купа се
разбиват първо яйцата със захарта, добавя се олиото, ванилията и половината от пресятото
брашно с бакпулвера. После се слага прясното мляко с разтвореното какао и
шоколад и накрая останалото брашно. Последно се слага кората от настъргания
лимон.
Формата за
кекс се намазва с краве масло ако е с незалепващо покритие. Ако е без
незалепващо покритие, да се намаже с масло и да се наръси с брашно.
Пече се на
180 градуса предварително загрята фурна около 40-45 мин. на долното ниво на
фурната. След като се изпече, престоява 10 минути във формата за кекс и след
това се изважда.