Плодова салата в чаша с пъпеш, праскови и сливи

 



Продукти:

За една чаша.

1 праскова;

1 резен пъпеш;

2 броя сливи.







Начин на приготвяне:

Пъпешът се разрязва, почистват се семките с лъжица, изрязва се кората и месестата му част се нарязва на парчета с големина около 1 см. Сините сливи и прасковите се измиват добре, разцепват се на две, премахва се костилката и плодовете се нарязват на парченца около 1 см.




 

В чаша за шампанско с широка основа се нареждат първо прасковите, след това пъпеша и най-отгоре се слагат парченцата сини сливи. Цветовете на  редовете в салатата трябва да бъдат контрастни. Украсява се с нарязани парченца праскова във формата на цвете или друга украса.

 


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта