Плодова салата в чаша с диня, праскови, сливи и бяло гразде

 


Продукти:

За една чаша.

1 резен диня;

1 праскова;

2 сливи;

12-15 зърна бяло грозде.





Начин на приготвяне:

На динята се изрява кората, почистват се семките и месестата част на плода се нарязва на дребни парченца по-малки от 1 см. Прасковите и сливите се измиват добре, разцепват се на две, премахва се костилката и плодовете се нарязват на парченца по-малки от 1 см.



 


В чаша за сладолед се нареждат първо прченцата диня, после сливите и накрая прасковите. За украса се поставят няколко зърна бяло грозде.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта