Плодова салата в чаша с диня, праскови и синьо грозде
Продукти:
200 г диня;
1-2 праскови;
200 г синьо грозде;
Прясна мента за украса.
Начин на приготвяне:
Динята се нарязва, почиства се от семките и се отстранява
кората. Месестата ѝ част се нарязва на дребни парченца около 1 см. Прасковите
се измиват, разцепват се на две, премахва се костилката и плодовете също се
нарязват на парченца около 1 см. Гроздето се измива и се накъсва на зърна.
В чаша се подреждат първо прасковите, като те трябва да
заемат 1/3 от височината на чашата. След това се нареждат парченцата диня, които
също трябва да са 1/3 от височината на чашата и най-отгоре се подреждат зърната от грозде. Украсява се с
прясна мента или друга украса по желание.