Плодова салата в чаша с пъпеш и синьо грозде

 

Салатите с два вида плодове са по-лесни и начинаещите трябва да започнат да правят първо такива салати.




Продукти:

200 г пъпеш;

200 г синьо грозде.








Начин на приготвяне:

Гроздето се измива и зърната се откъсват от чепката. Пъпешът се срязва, изчиства се от семките и кората, и месестата му част се нарязва на парчета около 1 см. В чаша се нареждат на дъното един- два реда гроздови зърна и от горе се нареждат парченцата пъпеш. Дебелината на двата слоя трябва да е равна. За украса може да се сложаат листенца прясна мента и зърна от гроздето.

 


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта