Плодова салата в чаша с пъпеш, праскови и синьо грозде

 


Продукти:

200 г пъпеш;

1-2 праскови;

200 г синьо грозде;

Прясна мента за украса.






Начин на приготвяне:

Пъпешът се нарязва, почиства се от семките и се отстранява кората. Месестата му част се нарязва на дребни парченца около 1 см. Прасковите се измиват, разцепват се на две, премахва се костилката и плодовете също се нарязват на парченца около 1 см. Гроздето се измива и се накъсва на зърна.

В широка чаша от шампанско се подреждат първо парченцата от праскови. След това се се нареждат зърната от грозде и най-отгоре се слагат парченцата от пъпеш. Украсява се с прясна мента или друга украса по желание.

 


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта