Плодова салата в чаша с пъпеш, праскови и диня
Продукти:
200 г диня;
200 г пъпеш;
1 праскова;
Прясна мента за украса.
Начин на приготвяне:
Динята се нарязва, почиства се от семките и се отстранява
кората. Месестата ѝ част се нарязва на дребни парченца около 1 см. Пъпешът се
срязва, изчиства се от семките и кората, нарязва се на парчета около 1 см. Прасковите
се измиват, разцепват се на две, премахва се костилката и плодовете също се
нарязват на парченца около 1 см.
В чаша се подреждат първо прасковите, като те трябва да
заемат 1/3 от височината на чашата. След това се слага нарязания пъпеш, който
също трябва да е 1/3 от височината на чашата и най-отгоре се нареждат
парченцата диня. Украсява се с прясна мента или друга украса по желание.