Плодова салата в чаша с пъпеш, праскови и диня

 


Продукти:

200 г диня;

200 г пъпеш;

1 праскова;

Прясна мента за украса.






Начин на приготвяне:

Динята се нарязва, почиства се от семките и се отстранява кората. Месестата ѝ част се нарязва на дребни парченца около 1 см. Пъпешът се срязва, изчиства се от семките и кората, нарязва се на парчета около 1 см. Прасковите се измиват, разцепват се на две, премахва се костилката и плодовете също се нарязват на парченца около 1 см.




В чаша се подреждат първо прасковите, като те трябва да заемат 1/3 от височината на чашата. След това се слага нарязания пъпеш, който също трябва да е 1/3 от височината на чашата и най-отгоре се нареждат парченцата диня. Украсява се с прясна мента или друга украса по желание.

 


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта